Miniøya barnefestival
Miniøya er en festival for barn og unge hvor kvalitetsmusikk møter andre kunstuttrykk som skal utfordre, overraske og glede.
Vår filosofi er at barn tåler - og ønsker – å bli utfordret, musikk for barn betyr ikke alltid barnemusikk. Festivalen ble gjennomført i for andre år på rad i 2011.
Miniøya er en festival for og med barn. På Miniøyas scener står barn i sentrum, både alene og som formidlere med profesjonelle kunstnere.
Nye talenter vises frem: I NRK P3 Urørt Under 16-finalen fikk tre unge band vise seg frem, og vinneren fikk spillejobb på Øyafestivalen og innspilling og utgivelse av singel. Vi drar frem talenter fra nærområdet når vi viser frem dansegrupper fra X-Ray ungdomskulturhus, Dragen fritidsklubb og Kampen skoles musikkorps. Men også store navn som Bigbang, Datarock og Maria Mena spilte fra scene og i telt.
På musikkscenene er det altså noe for alle, i år var det alt fra røff rock med Oslo Ess, sakrale toner fra Phaedra, Grand Prix-stemning med Stella Mwangi, hip-hop med AF1 til elektronika fra Ost & Kjex og Captain Credible.
De minste fikk møte de helt store heltene når Kaptein Sabeltann tok turen fra Kristiansand Dyrepark sammen med innbyggerne fra Kardemomme by og KuToppen.
Selv om musikk er hovedelementet på festivalen, har teater, dans og kunst viktige plasser i programmet.
I tillegg til de store scenene, Amfiet og Teltet, hadde vi i år en scene spesielt viet til dukketeater som bød på verdenspremiere når teatergruppa Wakka Wakka satte opp sin splitter nye forestilling. På dukketeateret fikk vi også se Dukketeater-legenden Giert Werring, i tillegg til rollespill og verksteder.
På området i parken er det ulike telt med et variert innhold. Her hadde for eksempel Vennebyen et eget telt, hvor barna fikk se Vennebyen-filmer, fargelegge tegninger og møte figurene selv. I tegneteltet kunne barna delta på tegneskole med Norges eneste Donald-tegner, være med på quiz, prøve Donald-bilen eller lese tegneserier. I teaterteltet holdt Nationaltheatret teaterskole for de med en skuespillerdrøm. I animasjonsteltet viste Qvisten Animation filmer og barna kunne prøve seg som animatør. I Astrup Fearnly Museets kunstverksted stilte Rasmus barnekunstklubb med veskeverksted og sansekonkurranse. I Oslo Lokalavisers telt fikk alle med en minijournalist eller fotograf i magen prøve seg på journalistskolen. Ellers i parken var det lekeområde, stellestasjon, hviletelt og et stort mattilbud, i tillegg til mange flere aktivitetstelt.
Kunst er viktig for Miniøya og er representert med installasjoner rundt om på området.
En billett til Miniøya gir også adgang til Tøyenbadets utebassenger.