Hopp til innhold
Kulturrådet

Musikkutvalget for turné- og virksomhetstilskudd

Utvalget behandler søknader til turne- og virksomhetstilskudd. Det gis tilskudd til turnévirksomhet, pre- og konsertproduksjon, og ett- og flerårige tilskudd til mer omfattende og sammenhengende virksomhet for faste konstellasjoner og ensembler.

Publisert 20.10.2012
Sist endret 05.02.2024

Utvalget har musikkfaglig kompetanse som dekker musikkfeltet i de ulike sjangrene med særlig kunnskap om profesjonell konsert- og turnévirksomhet og vilkår for utøvende musikkproduksjon. Utvalget skal vurdere kunstnerisk kvalitet og kulturelle dimensjoner i musikkproduksjonene og verdien av tilgjengeliggjøring og formidling. Utvalget har kunstnere og fagpersoner med profesjonell erfaring fra skapende og utøvende musikkproduksjon, fra entreprenørskap, og arrangørvirksomhet og annen formidling i musikkfeltet og bransjen. Fagkompetanse dekker behandlingen av nasjonale og internasjonale turneer med tilstrekkelig bredde i sjanger- og kvalitetsforståelse.

Leder

Gro Bergrabb (f. 1979), bosted Bodø, Nordland. Bergrabb jobber som kantor i Bodø kirkelige fellesråd og driver i tillegg frilansvirksomhet som dirigent og organist.  Hun er utdannet organist og kordirigent fra Norges musikkhøgskole og Hochschule der Künste i Berlin.  Fra 2007 til 2021 var Bergrabb domkantor i Bodø, og fra 2021 til 2023 jobbet hun som direktør for Nordland musikkfestuke.  Hun har også hatt verv i styrer og utvalg, blant annet i Den norske kirke, Norsk kulturråd og Den Norske Opera & Ballett. Hun deltok også i utformingen av Bodøs søknad om å bli europeisk kulturhovedstad, «Bodø 2024».

Medlemmer

Saleh Mahfoud (f. 1984), bosted Oslo. Mahfoud er multiinstrumentalist, vokalist og komponist, født i Damaskus. Han kom til Norge fra Syria i 2015 og har arbeidet med å styrke arabisk musikk på den norske musikkscenen. Han har vært kulturkonsulent for en rekke tiltak innen akademia og kulturlivet, som for OsloMet, Music Norway, og Samspill International Music Network. Han er medlem av Music Norways endringsagentene og har vært jurymedlem/utvalgsmedlem for KUPP, reisestøtten til Music Norway og Spellemann. Han har, blant flere steder, arrangert konsertkvelder på Kulturhuset i Oslo og har jobbet for OK World (søsterlabelen til Jazzland). Han jobber også for Nasjonal jazzscene i Oslo. Med dette som bakgrunn har Saleh en særlig bred innsikt i musikkfeltet og bransjen i Norge.

Gro Austgulen (f.1988), bosted Stavanger, Rogaland. Austgulen er utdannet klassisk fiolinist ved Universitetet i Stavanger (UiS) og NTNU, og har virke i Stavanger. Hun jobber som utøvende musiker og med teknisk konsertproduksjon innenfor et bredt sjangerspekter med både klassisk og symfonisk musikk, eksperimentell samtidsmusikk, friimprovisasjon og jazz. Hun er kunstnerisk og administrativ leder i nyMusikk Stavanger og har vært prosjektleder/musiker i det improvisasjonsbaserte ensemblet Kitchen Orchestra i nærmere 15 år. Hun har spilt rundt 200 konserter med Stavanger Symfoniorkester og stått på medlemslista til Vestnorsk Jazzensemble siden oppstarten av dette i 2019. Austgulen har de siste årene også jobbet noe administrativt og faglig ved UiS Fakultet for utøvende kunstfag med blant annet utforming av internasjonale, digitale dirigentstudier.

Solveig Slettahjell (f. 1971), bosted Oslo. Slettahjell er jazzvokalist med skolering fra Heimdal vgs og med vokalpedagogikk ved Norges musikkhøgskole. Etablerte og gjorde seg bemerket  med band og innspillinger med Slow Motion Orchestra i 1997) med Mats Eilertsen bass, Per Oddvar Johansen trommer, Sjur Miljeteig trompet og Morten Qvenild piano, ogogså med soloutgivelsen Domestic Songs i 2007. Medlem av vokalgruppen Kvitretten, med Sigurd Køhn/Nils-Olav Johansen sekstett, med Sidsel Endresen, og på utgivelser med Rob Waring/Carl Morten Iversen/Frank Jakobsen. Slettahjell har også fremført samtidsmusikk, i vokaltrioen «vonDrei» med Ellen Aagaard og Astrid Kvalbein, med gruppa Poing (Jazzid, 2001). Skrev bestillingsverk til Vossajazz som ble til platen Tarpan Seasons. Med In The Country, Bugge Wesseltoft og Knut Reiersrud ga hun i 2014 ut albumet Norwegian Woods – Jazz at Berlin Philharmonic II.

Odd Martin Skålnes, (f. 1986), bosted Bergen, Vestland.  Skålnes er sanger, låtskriver og produsent født i Kopervik. Han har i mange år vært tilknyttet studioet Lydriket og managementet Made i Bergen. Han har jobbet med artister som Aurora, Sigrid, Red Moon og Sløtface. Spilte i Auroras band frem til 2016, og har etter det vært aktiv i en rekke andre prosjekter.

Vegar Vårdal (f. 1975), bosted Vågå, Innlandet. Folkemusiker på fele, utdannet ved Norges musikkhøgskole, men har en allsidig bakgrunn også som kurator, produsent (plate og scene), arrangør, komponist og innenfor undervisning i folkemusikk og folkedans. Inngår i ulike musikalske konstellasjoner og har gitt ut en rekke plater. Han er for tiden deltidsansatt ved Ole Bull Akademiet og er også daglig leder av produksjonsselskapet Kultivator som produserer konserter, forestillinger, utgivelser, podkast m.m. Vårdal har mangeårig erfaring med turnering for Den kulturelle skolesekken og som kurator for serien lilleRIKSEN på Riksscenen. I 2020 ble han kåret til «årets folkemusiker» under Folkelarm 2020.

Varamedlemmer

Tuva Syvertsen (f.1983), bosatt i Oslo. Vokalist, hardingfeleutøver og låtskriver. Hun har utøvende hardingfeleutdanning fra Ole Bull Akademiet (Spelemannskulen) og er frontfigur i folkemusikkbandet Valkyrien Allstars, som har en særegen tilnærming til og utprøving av tradisjonsmusikken. Hun deltar jevnlig i andres prosjekter, og beveger seg i mange sjangeruttrykk, blant annet har hun medvirket i prosjekter med Susanna Wallumrød, Bigbang, Ruth Wilhelmine Meier, Kringkastingsorkesteret og DumDum Boys. Hun har også fordypet seg i rap og hip-hop. Hun kuraterer også en egen klubbkonsertserie på Riksscenen for folkemusikk og folkedans i Oslo.

Jarle Savio (f. 1969), Sørumsand, Akershus. Savio har lang erfaring fra ulike roller i musikkbransjen, som konsertarrangør, bookingagent, manager og artistansvarlig for en rekke etablerte artister populærmusikkfeltet. Driver plateselskapet TBC Records, og har landansvar i Norge for Denmarg Music Group. Savio utdanning med kulturstudier fra Høgskolen i Telemark. Lang fartstid fra EMI og Phonofile, og arbeidet i Music Norway. Savio er rådgiver, kursholder og mentor for artister og plateselskaper når det gjelder kontraktsforhandlinger, rettigheter, kommunikasjon og strategier, og foredragsholder på Universitetet i Agder og andre høgskoler, samt musikk- og bransjeorgansiasjoner. Var Head of Strategic Marketing i Phonofile AS.

Eirik Hegdal (f. 1973), bosted Trondheim. Hegdal er utdannet musiker (saksofon) og komponist fra jazzlinja ved NTNU musikk. I 2002 kunstnerisk leder for Trondheim jazzorkester. I 2006 bestillingsverk til Molde int. jazzfestival, og arrangerte Maria Kannegaards musikk for ensemblet. Har hatt en rekke egne band med flere utgivelser og oppdrag i Norge og utlandet. Hegdal har hatt et omfattende samarbeid med Alpaca ensemble, med blant annet bestillngsverk med dem for Trondheim kammermusikkfestival. Han deltar ellers i en mengde samarbeid med komponister, musikere og ensembler, og bestillinger for orkestre og samtidsmusikkensembler i Norge.

Gabriel Fliflet (født 1958), bosted Bergen. Fliflet er musiker, komponist og konsertarrangør. Han har trekkspill som hovedinstrument og lang fartstid innen ulike former for folkemusikk. Fliflet har komponert og fremført verk bestilt av bl.a. Festspillene i Bergen, og Vossa Jazz. Samarbeid med forfattere som Jon Fosse og Kjartan Fløgstad. Siden 1991 har han hatt et aktivt kompaniskap med trommeslager Ole Hamre i duoen Fliflet/Hamre. Andre band er Gabriels Novgorod (David Chelsom Vogt, Kristoffer Chelsom Vogt og Jørgen Sandvik) og Trio Alde (Berit Opheim og Jorun Marie Kvernberg). Fliflet har samarbeidet med musikere fra en rekke sjangre, som Per Jørgensen, Jan Eggum, Gjermund Larsen, Peter Bastian og Rolf-Erik Nystrøm. Siden 1999 har Fliflet vært musikalsk vert og organisator i Folkemusikklubben Columbi Egg, et av de fremste spillesteder i Norge for folkemusikk fra hele verden. Klubben har siden 2010 gitt ekstra honorar for musikere som reiser med tog/kollektivt til Bergen.

Utvalget behandler søknader til: