Hopp til innhold

Bodø 2024 and the network of Cultural Routes in Europe

Lær mer om de europeiske kulturrutene! Kulturdirektoratet og Det italienske kulturinstituttet, i samarbeid med EUNIC - EU National Institutes for Culture og Bodø 2024 inviterer til møte om europeiske kulturruter i Oslo 25. april.

25. april 2024 kl. 17:30 - 19:30

Legg arrangementet i min kalender

Det italienske kulturinstituttet, Oscarsgate 56, Oslo

Kulturdirektoratet, Det italienske kulturinstituttet, EUNIC og Bodø 2024

Vi inviterer til panelsamtale med representanter for Europarådets kulturruter, Via Querinissima International Association og Bodø 2024. Samtalen vil ta for seg forholdet mellom markedsføring av kulturarv og grønn turisme, teknologi og kulturmarkedsføring og dele informasjon og erfaringer om mulighetene ved bruk av digitale hjelpemidler i turisme. Utvalgte europeiske kulturruter vil presenteres, i tillegg til prosjekter fra de europeiske kulturhovedstedene Bodø 2024 og Bad Ischl Salzkammergut 2024. 

Deltakerne kommer fra Østerrike, Latvia, Spania, Portugal, Italia og Norge.

Etter samtalen vil det være en kort mottakelse. Du vil kunne oppleve virtuelle omvisninger av den norske kysten med 3D utstyr. Arrangementet er en del av det offisielle Bodø 2024-programmet.

Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte. Det vil bli gjort opptak for senere bruk. Panelsamtalen vil foregå på engelsk.

Oppdatert informasjon om arrangement finner du på Facebook.

Spørsmål om arrangementet kan sendes til info@eunic.no.

Deltakere

På arrangementet møter du blant annet:

 • EU Ambassadør til Norge Nicolas de La Grandville
 • Raffaella Giampaola, direktør for Det italienske kulturinstituttet
 • Inga-Lill Sundset, seksjonsleder for museum og kulturarv i Kulturdirektoratet
 • Henrik S. Dagfinrud, Bodø 2024
 • Mr. Stefano Agnoletto, project manager from Via Querinissima (Italian Cultural Institute, Comitato Dante Alighieri)

 • Ms. Ana Umbelino, Councilor for Culture at the Torres Vedras Municipality, President of the European Network of Cities and Regions for Social Economy, Executive Vice-president of the European Federation of Napoleonic Cities, Vice-president of the Jewish Quarters Network - Portuguese Routes of Sefarad (Embassy of Portugal)

 • Ms. Pilar Taboada de Zúñiga, PhD, Director of the International Courses for the Universidad de Santiago de Compostela (Embassy of Spain)

 • Elisabeth Schweeger, Artistic Director Salzkammergut 2024 (Embassy of Austria)

 • Agrita Tipāne, Art Nouveau Center Riga director

 • Kristian Mosvold, from the network Agder XR

 • Espen Frøysland, Lindesnes Fyr

 

Europarådets program for kulturruter

Europeiske kulturruter er et program som ble lansert av Europarådet i 1987. Programmets mål var å vise hvordan arven fra forskjellige europeiske land og kulturer bidrar til en felles kulturarv.

En rute kan være en historisk lede som St. Olavs Ways til Nidaros, et historisk handelsnettverk som Hansa eller et temabasert nettverk som Réseau Art Nouveau som samler lokaliteter i Jugendstil.

Programmet bestod i 2022 av til sammen 47 ulike ruter.

Kulturruter som er sertifisert av Europarådet skal fremme Europarådets grunnleggende pronsipper: menneskerettigheter, demokrati, kulturelt mangfold og identitet, dialog og gjensidige utveksling på tvers av landegrenser.

Kulturdirektoratet er det nasjonale kontaktpunktet for de europeiske kulturrutene i Norge.