Musikkutvalget for innspillings- og publiseringsstøtte
Utvalget behandler søknader til tilskuddsordningen for fonograminnspillinger og ordningen for publiseringsstøtte for musikkinnspillinger.
Utvalget har bred musikkfaglig kompetanse på tvers av musikksjangrene samt kunnskap og kjennskap til platebransjen og øvrige produksjons- og formidlingsledd. Det innebærer kompetanse på innspilling og utgivelse av musikk, ulike formater og medier, og kunnskap om endringer i distribusjonsformer, pengestrømmer og verdiene av utgitt musikk, samt teknisk og produksjonsmessig kompetanse.
Leder
Jan Bang (f.1968), bosted Kristiansand, Agder. Bang er musiker, plateprodusent, komponist og professor. Han har gitt ut en rekke album og samarbeidet med en rekke musikere som Jon Hassell, David Sylvian, Sly & Robbie, Nils Petter Molvær, Sidsel Endresen. Arve Henriksen, Eivind Aarset, Tigran Hamasyan, Ensemble Modern og Hamid Drake. Han er dessuten kunstnerisk leder for Punkt-festivalen, som han etablerte sammen med Erik Honoré i 2005.
Medlemmer
Per Jørgen Pedersen (f. 1979), bosted Trondheim, Trøndelag. Utdannet ved BI og er daglig leder ved Musikkontoret Tempo, regionalt kompetansesenter for musikk i Trondheim. Leder bl.a. prosjektene Song:Expo og samlokaliseringen Musikkbyen Trondheim. Daglig leder og styremedlem i Motorpsychos plateselskap Det Nordenfjeldske Grammofonselskab AS samt daglig leder og styreleder i plateselskapet Grevene Langs Hemmelige Selskap AS. Pedersen har bransjeerfaring med 14 år i Universal Music hvor han jobbet bl.a. som Head Of Digital. Var med å bygge opp digitalsatsingen til Universal Music i Norge. Pedersen innehar kunnskap innen flere felt i musikkindustrien, blant annet om digital produksjon, distribusjon og fysiske utgivelser.
Helga Myhr (f. 1995), bosted Sør-Fron, Innlandet. Hardingfelespiller og kveder fra Ål i Hallingdal. Hun ga ut sitt første soloalbum, Natten veller seg ut, i 2019, og Andsyning i 2022 som var innspilling av bestillingsverk for Osafestivalen i 2020. Hun er medlem av gruppene Morgonrode og Kvedarkvintetten. I 2019 fikk hun Øivind Berghs minnepris sammen med Rasmus Kjorstad og Fureprisen under Landskappleiken.
Ellen Lindquist (f. 1970), bosted Stadsbygd, Fosen, Trøndelag. Lindquist er amerikansk-nederlandsk komponist med virke internasjonalt, Norge og i Trøndelag. Av hennes musikk framført i Norge er verk bestilt av Trondheim Voices og Trondheim int. Chamber Music Festival, Brass Wind Festival, Trondheim symfoniorkester, Trondheim sinfonietta, Alpaca Ensemble, Marianne Baudouin Lie, Michael Francis Duch, Kilden vokalensemble og Kammerkoret Aurum. Underviser i komposisjon ved NTNU.
Mariama Ndure (f. 1986), bosted Oslo. Ndure er musiker og skuespiller. Det musikalske arbeidet trekker på tradisjoner og sjangre fra vestafrikansk musikk og former som i jazz, hip hop og soul. Hun har mastergrad i utøvende og jazz fra Norges musikkhøgskole. Ndure har spilt i en rekke konstellasjoner og innspillinger, og skal i høst gi ut et eget album, med musikk basert i hennes bestillingsverk Ritual Part II for Global Oslo Music i 2021. Ndure spilte Nina i Nordic Blacks sceneproduksjon I am Nina om Nina Simone, og i produksjonen Mor av en nasjon. Hun turnerer med egne prosjekter for en ungdomsproduksjon og barneproduksjon for Den kulturelle skolesekken.
Peder Niilas Tårnesvik (f. 1996), bosted Oslo. Niilas har samisk opphav, er elektronikaartist og komponist født i Oslo, og har vokst opp og hatt sitt kunstneriske virke i Bergen. Han fikk internasjonal oppmerksomhet for EP'en Memoraids fra 2016. I 2017 fikk han NOPA-stipendet, begrunnet med at han har «en unik evne til å samtidig kombinere dette med melankolske harmonier og oppmuntrende melodier» I 2020 skapte han sitt første album, Also This Will Change, produsert av ham selv. Denne vant Spellemannprisen 2020 i klassen elektronika. Siden har han sluppet flere album som utforsker samisk eksperimentell elektronika, og jobber bredt med performance, lydkunst, klubbmusikk og popmusikk. Niilas har flere framføringer med eget materiale og i tverrkunstneriske samarbeid presentert på festivaler og kunstarenaer i Norge.
John André Eira (f. 1992), fra Masi, bosatt i Karasjok. Eira er trommeslager og joiker. Han er vokalutøver innenfor joik og såkalt viddeblues, og er frontfigur i bandet Gabba som mottok Spellemannsprisen i 2022 i klassen for tradisjonsmusikk for debutalbumet. Han har også gitt ut plate med solo joik i 2014, og i 2017 vant han joikeklassen i Sami Grand Prix. Han har han komponert musikk for media, blant annet til HBO-serien «Velkommen til Utmark». Med Gabba har han deltatt på det kanadisk-norske prosjektet Nordic Bridges.
Varamedlemmer
Tuva Syvertsen (f.1983), bosatt i Oslo. Vokalist, hardingfeleutøver og låtskriver. Hun har utøvende hardingfeleutdanning fra Ole Bull Akademiet (Spelemannskulen) og er frontfigur i folkemusikkbandet Valkyrien Allstars, som har en særegen tilnærming til og utprøving av tradisjonsmusikken. Hun deltar jevnlig i andres prosjekter, og beveger seg i mange sjangeruttrykk, blant annet har hun medvirket i prosjekter med Susanna Wallumrød, Bigbang, Ruth Wilhelmine Meier, Kringkastingsorkesteret og DumDum Boys. Hun har også fordypet seg i rap og hip-hop. Hun kuraterer også en egen klubbkonsertserie på Riksscenen for folkemusikk og folkedans i Oslo.
Jarle Savio (f. 1969), Sørumsand, Akershus. Savio har lang erfaring fra ulike roller i musikkbransjen, som konsertarrangør, bookingagent, manager og artistansvarlig for en rekke etablerte artister populærmusikkfeltet. Driver plateselskapet TBC Records, og har landansvar i Norge for Denmarg Music Group. Savio utdanning med kulturstudier fra Høgskolen i Telemark. Lang fartstid fra EMI og Phonofile, og arbeidet i Music Norway. Savio er rådgiver, kursholder og mentor for artister og plateselskaper når det gjelder kontraktsforhandlinger, rettigheter, kommunikasjon og strategier, og foredragsholder på Universitetet i Agder og andre høgskoler, samt musikk- og bransjeorgansiasjoner. Var Head of Strategic Marketing i Phonofile AS.
Eirik Hegdal (f. 1973), bosted Trondheim. Hegdal er utdannet musiker (saksofon) og komponist fra jazzlinja ved NTNU musikk. I 2002 kunstnerisk leder for Trondheim jazzorkester. I 2006 bestillingsverk til Molde int. jazzfestival, og arrangerte Maria Kannegaards musikk for ensemblet. Har hatt en rekke egne band med flere utgivelser og oppdrag i Norge og utlandet. Hegdal har hatt et omfattende samarbeid med Alpaca ensemble, med blant annet bestillngsverk med dem for Trondheim kammermusikkfestival. Han deltar ellers i en mengde samarbeid med komponister, musikere og ensembler, og bestillinger for orkestre og samtidsmusikkensembler i Norge.
Gabriel Fliflet (født 1958), bosted Bergen. Fliflet er musiker, komponist og konsertarrangør. Han har trekkspill som hovedinstrument og lang fartstid innen ulike former for folkemusikk. Fliflet har komponert og fremført verk bestilt av bl.a. Festspillene i Bergen, og Vossa Jazz. Samarbeid med forfattere som Jon Fosse og Kjartan Fløgstad. Siden 1991 har han hatt et aktivt kompaniskap med trommeslager Ole Hamre i duoen Fliflet/Hamre. Andre band er Gabriels Novgorod (David Chelsom Vogt, Kristoffer Chelsom Vogt og Jørgen Sandvik) og Trio Alde (Berit Opheim og Jorun Marie Kvernberg). Fliflet har samarbeidet med musikere fra en rekke sjangre, som Per Jørgensen, Jan Eggum, Gjermund Larsen, Peter Bastian og Rolf-Erik Nystrøm. Siden 1999 har Fliflet vært musikalsk vert og organisator i Folkemusikklubben Columbi Egg, et av de fremste spillesteder i Norge for folkemusikk fra hele verden. Klubben har siden 2010 gitt ekstra honorar for musikere som reiser med tog/kollektivt til Bergen.